Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якість мобільного зв’язку контролюватимуть по-новому

28 серпня 2018, 08:04
286
0
Реклама

Відповідно до плану заходів щодо покращення якості послуг мобільного зв'язку (розпорядження КМУ від 18.07.2018 №540-р) Держспецзв'язок розробив проект наказу, яким встановлюються відповідні вимоги.

Показниками якості зв'язку, зокрема, передбачено, що непередбачені розриви встановлених з'єднань усередині країни не повинні становити більше 5%, 95% SMS повинні надходити за 60 сек., час відповіді фахівця call-центру - 20 с., а кількість звернень щодо невірності нарахувань за надані послуги не повинна перевищувати 1%.

Разом з тим, запроваджується низка нових показників: середня швидкість передавання/приймання даних, час затримки між пакетами відправлення та приймання, варіація затримки пакетів, втрата пакетів, - за якими рівень не встановлюється.

Новим також є те, що оператори не нестимуть відповідальність при невідновленні зв'язку протягом доби (стандартний показник) у разі надзвичайних подій, аварій, а також у випадку викрадення чи пошкодження лінійних та станційних споруд, якщо останнє зафіксовано правоохоронними органами.

У разі затвердження згаданого проекту втратить чинність наказ Міністерства транспорту та зв'язку від 19.03.2010 №147, що на сьогодні регламентує рівні якості мобільного зв'язку.

Нагадаємо, що планом заходів щодо покращення якості послуг мобільного зв'язку передбачено залучення до цієї роботи цілої низки державних органів, про що ми писали раніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини