Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено список забороненого імпорту з Росії

30 серпня 2018, 09:17
170
0
Реклама

29 серпня Кабмін заборонив ввезення на територію України цементних клінкерів походженням з Російської Федерації. Рішення мотивоване захистом інтересів вітчизняних виробників і економічною протидією агресору.

Нагадаємо, що цементний клінкер - це зачена суміш вапняку та глини (або шлаку), проміжний продукт виробництва цементу.

За результатами 2017 року зафіксовано зростання іморту цементних клінкерів із РФ майже вдвічі у порівнянні з 2016 роком - до 0,9 млн тонн вартістю $32,9 млн. Стверджується, що продовження цієї тенденції може погіршити економічне становище вітчизняних виробників цементу. Очікується, що прийняте рішення приведе до скорочення залежності української економіки від імпорту і нарощування обсягів власного виробництва.

Зауважимо, що на вітчизняних підприємствах цементної галузі наразі працює близько 5,5 тис. працівників із рівнем середньомісячної зарплати близько 10 тис. грн.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених організації різних видів виробництва. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна знайти «Організація виробництва: будівельні матеріали» та дізнатись, які нюанси з цим процесом пов'язані та на які особливості слід звернути увагу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини