Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміниться статус саморегульованих організацій

30 серпня 2018, 11:04
160
0
Реклама

29 серпня на засіданні Кабінету міністрів було ухвалено План заходів з реалізації Концепції реформування інституту саморегулювання. Йдеться про діяльність саморегульованих організацій (СРО) - добровільних об'єднань бізнесу за видами діяльності. Статус СРО надає можливість самостійно встановлювати норми, стандарти у тій чи іншій сфері без втручання держави, регулювати як внутрішні взаємини, так і відносини зі споживачами.

До кінця року Мінекономрозвитку розробить проект закону, згідно якого СРО буде передана частина функцій держави з регулювання господарської чи професійної діяльності у тій чи іншій галузі. Це підвищить статус організацій, які на сьогодні існують у форматі громадських об'єднань на кшталт Українського товариства оцінювачів чи Української федерації страхування.

В перспективі СРО повинні охопити практично всі види господарської діяльності і набути впливовості рівня Канадської організації з рекламних стандартів або Ради з питань регулювання інтелектуальної власності у Великій Британії.

Концепція реформування інституту саморегулювання в Україні була затверджена рішенням КМУ від 10.05.2018 №308-р.

***

Нагадаємо, що під час роботи не лише з підприємствами і компаніями, але й СРО може бути корисним сервіс CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Він дозволяє знайти інформацію про ваших контрагентів серед фізичних і юридичних осіб та здійснювати їх подальший контроль.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини