Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перше підприємство зі списку об’єктів великої приватизації виставляється на продаж

6 вересня 2018, 14:35
189
0
Реклама

Уряд затвердив графік підготовки до приватизації та проведення конкурсу з продажу пакета акцій ПАТ «Центренерго». За результатами конкурсу продаж має відбутись до кінця року.

На продаж буде виставлено 78,2% акцій, початкова ціна та умови продажу будуть оприлюднені під час офіційного оголошення про конкурс, яке планується на жовтень, тоді ж розпочнеться прийом заявок від потенційних покупців. Радником для приватизації є польський філіал компанії Ernst&Young.

Компанія є найбільшою серед енергогенеруючих компаній, що належать державі. Її активи оцінюються в понад 10 млрд грн, сумарна потужність експлуатованих нею ТЕС складає 14% загальнонаціонального показника.

Нагадаємо, що відповідно до Закону «Про приватизацію державного та комунального майна», «Центренерго» віднесене до об'єктів великої приватизації, а його роздержавлення є однією з умов продовження співпраці з МВФ.

Як ми писали раніше, розпочато дві хвилі великої приватизації, триває процедура відбору радників. Разом з тим, низка прийнятих рішень оскаржуються у судах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини