Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якими будуть умови прийому до вишів в 2019 році?

6 вересня 2018, 17:29
174
0
Реклама

Міносвіти опублікувало для обговорення проект наказу щодо прийому на навчання до закладів вищої освіти на 2019 рік.

Документ передбачає, що для вступу до вишів наступного року прийматимуть сертифікати ЗНО за 2018 та 2019 роки з усіх предметів, а також за 2017 рік - окрім оцінок з іноземних мов (англійської, французької, німецької та іспанської). Терміни вступної кампанії пропонується скоротити на три дні. Творчі конкурси запропоновано проводити до основної сесії ЗНО. Очікується, що це усуне ризик узалежнення результатів конкурсів від оцінок ЗНО. Також виші повинні будуть узгоджувати графіки проведення конкурсів з Міносвіти.

Перелік конкурсних предметів з обов'язковими 150 мінімальними балами планують розширити. А саме, це стосується спеціальностей: «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», «Фармація, промислова фармація».

Для вступу після 11 класів на бакалавра пропонується залишити два фіксованих конкурсних предмети, а третій - на вибір з двох. Також для вступу на магістратуру планується збільшити перелік спеціальностей з обов'язковим складанням ЗНО з іноземної мови.

Крім того, пропонується запустити механізм першочергового зарахування тих вступників у медичні та педагогічні виші, що укладуть угоду про відпрацювання не менш як три роки в селі або селищі міського типу.

Зауваження та пропозиції можна надсилати на електронну адресу: kernychna@mon.gov.ua до 19.09.2018.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини