Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Жорсткі перевірки в сфері зайнятості почнуться через місяць

7 вересня 2018, 16:05
202
0
Реклама

На засіданні 5 вересня Кабмін доручив Держслужбі з питань праці, ДФС, Пенсійному фонду, поліції та іншим органам виконавчої влади з 5 жовтня провести заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості та доходів населення. Також вони повинні провести інформаційно-роз'яснювальну кампанію про заплановані заходи.

Крім того, центральним органам доручено переглянути свої нормативно-правові акти для посилення контролю за оформленням трудових відносин з працівниками. Вони повинні будуть щомісячно до десятого числа подавати в Держслужбу з питань праці звіт про проведену роботу

6 вересня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повернувся до цієї теми. В ході наради за участі керівництва Мінсоцполітики, Мінфіну, Держслужби з питань праці та інших відомств він запропонував найближчим часом ухвалити рішення щодо проведення спільних міжвідомчих перевірок підприємств. І додав, що роботодавцям дається місяць на виконання всіх законодавчих вимог, зокрема, на оформлення працівників.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам трудових відносин. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Трудові перевірки»;

- «Як прийняти на роботу іноземця»;

- «Тимчасово виконуючий обов'язки: як правильно його призначити, які повноваження він має».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини