Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати готують нові «подарунки» тютюновій галузі

11 вересня 2018, 08:33
314
0
Реклама

Не можна не відмітити, з яким заповзяттям депутати з початку дев'ятої сесії взялись за здоров'я населення та наповнення бюджету. Після урядового підняття мінімальної роздрібної ціни на спиртні напої, вони виступили з ініціативою ввести акцизний податок та ввізні мита на електронні сигарети, рідини та резервуари до них. Осторонь не стали й сигари, оподаткування на ввезення та продаж яких хочуть збільшити. Наразі черга дійшла й до звичайних цигарок.

Законопроектом №9057 пропонується збільшити податкову ставку з 12 до 16% як для сигарет з фільтром, так і без. Окрім того, пропонується по-новому визначити мінімальне акцизне податкове зобов'язання, суттєво його збільшивши.

Законопроектом №9056 передбачається внести до Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» норму про пряму заборону виробництва, продажу та імпорту з метою продажу на території України тютюнових виробів, рідин для електронних сигарет та інших нікотиновмісних виробів до складу яких входять амоній, аміак чи сечовина самостійно чи в будь-яких сполуках.

При цьому кожному виробнику або імпортеру тютюнових виробів необхідно буде щорічно звітуватись в паперовому та електронному вигляді про склад продукції.

Фото - "Апостроф"

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини