Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавцям алкоголю та сигарет готують нові обмеження

12 вересня 2018, 14:00
502
0
Реклама

Група депутатів зареєструвала законопроект № 9065, яким пропонується посилити відповідальність за сприяння неповнолітнім у вживанні алкоголю та сигарет.

Можуть заборонити продаж алкогольної продукції та тютюнових виробів в торгівельних місцях площею менше 40 кв.м, якщо вони знаходяться на відстані до 200 метрів від закладів освіти. За таке порушення пропонується штрафувати на 500 тис. грн.

Також планується збільшити штраф за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зараз за таке порушення передбачено максимальний штраф у розмірі 100 мінімумів.

Крім того, пропонується встановити адміністративну відповідальність за схиляння до вживання або придбання для неповнолітньої особи будь-яких алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а також тютюнових виробів. Чинні норми передбачають відповідальність тільки за доведення такої особи до стану сп'яніння.

За неодноразове втягнення неповнолітніх в розпивання алкоголю та вживання тютюнових виробів пропонують встановити кримінальну відповідальність у вигляді громадських робіт від 150 до 240 годин зі штрафом від однієї до трьох тис. неоподаткованих мінімумів.

Зміни запропоновано внести в Закон «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», Кримінальний кодекси та Кодекс про адміністративні правопорушення.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Підакцизний товар «Алкогольні напої»: регулювання виробництва та реалізації»;

- «Підакцизний товар «Пиво»: регулювання виробництва та реалізації»;

- «Підакцизний товар «Тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну»: регулювання виробництва та реалізації»;

- «Підакцизний товар «Спирт етиловий та інші спиртові дистиляти»: регулювання виробництва та реалізації».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини