Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробники органічної продукції отримають підзаконну базу

13 вересня 2018, 17:55
282
0
Реклама

Мінагрополітики розробляє підзаконні акти для функціонування Закону «Про основні принципи і вимоги до органічного виробництва, обороту і маркіровки органічної продукції»який набув чинності 2.08.2018 і вводиться в дію через рік.

Про це 12 вересня повідомила заступник Міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева. Передбачається розробка і запуск реєстрів операторів ринку, органів сертифікації і органічного насіння.

«Важливим аспектом нового закону є встановлення адміністративної відповідальності за порушення законодавства у сфері органічного виробництва, звернення і маркіровки органічної продукції. На це я б хотіла звернути особливу увагу тих, хто сьогодні продовжує маркірувати свої продукти «біо», «еко» і іншими логотипами без відповідної сертифікації, вводячи в оману споживача», - відмітила О. Трофимцева.

Мінагрополітики вже розробило перший проект порядку (детальних правил) органічного виробництва і обороту. Він, зокрема, регулює особливості ведення паралельного виробництва, зберігання, перевезення і маркіровки окремих видів продукції.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам виробництва і маркіровки органічної продукції. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Фермерство та племінна справа. Як оформити»;

- «Ринковий нагляд і контроль продукції»;

- «Торгівля продуктами птахівництва: організація та необхідні документи».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини