Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фіскальна служба має намір освоїти 75 млн грантових євро

14 вересня 2018, 14:32
174
0
Реклама

У Державній фескальній службі відбулась зустріч з представниками відділу з економічної співпраці, соціального та регіонального розвитку Представництва ЄС в Україні. Йшлося про перспективи реалізації спільних проектів в рамках Програми підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM). У разі затвердження, бюджет становитиме 75 млн євро, більшу частину з яких може отримати ДФС.

У рамках запланованих заходів податківці розраховують на експертну підтримку, а також допомогу в модернізації ІТ-системи ДФС. Очікується, що реалізація програми відбуватиметься за трьома основними напрямками:

- впровадження сучасних методів підтримки платників для підвищення рівня добровільної сплати податків. Планується створення окремого структурного підрозділу з питань добровільного дотримання податкового та митного законодавства, вимог зі сплати ЄСВ, а також ведення роз'яснювальної та консультативної діяльності;

- підвищення ефективності бізнес-процесів у податковій сфері. Йдеться про застосування міжнародної практики та інструментів для аудиту електронних даних (е-аудит), розробку та оновлення критеріїв оцінки ризиків. Ставка робиться на підвищення ролі моніторингу та інформування в інтересах зменшення необхідності застосування контролю;

- розширення податкової бази. Ключове завдання - обмеження можливостей ухилення від податкових зобов'язань, а також врегулювання питань контролю та оподаткування електронної комерції, у тому числі транскордонної.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини