Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Названі 66 учасників пілотних проектів енергоаудиту

17 вересня 2018, 17:36
193
0
Реклама

14 вересня в рамках спільної конференції Мінекономрозвитку та GIZ (Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit, підтримується урядом Німеччини з метою сприяння українським реформам в інтересах сталого розвитку) були названі 66 підприємств, які отримають технічну підтримку задля підвищення енергоефективності промислових об'єктів.

За галузями учасники розподілились наступним чином: по 19 підприємств - машинобудівна та хлібопекарська; 15 - молочна; 11 - виробництво неметалевих будівельних матеріалів; 2 - інші.

Пілотні проекти складатимуться з трьох етапів:

1. Детальний енергоаудит: обрані компанії на першому етапі отримають звіт із переліком економічно та технічно доцільних енергоощадних рішень для конкретних підприємств.

2. Розробка планів реалізації заходів за результатами першого етапу.

3. Підтримка при впровадженні проектів: на цьому етапі експерти GIZ надаватимуть компаніям інжиніринговий та консультативний супровід.

Разом з тим, фінансування безпосередніх робіт здійснюватиметься самими підприємствами.

За оцінками спеціалістів Держенергоефективності на промисловість припадає близько 33% від усього енергоспоживання в країні, У деяких галузях частка енергії сягає 40% від загальних виробничих витрат.

***

Нагадаємо, що аналітичні матеріали з питань енергоефективності та пов'язані з ними нормативно-правові зміни містяться у матеріалах ресурсу ЮРИСТ&ЗАКОН платформи ЛІГА:ЗАКОН, наприклад:

«Закон про ЕСКО - нові можливості для України»;

«Реформа житлово-комунального господарства: чого чекати співвласникам багатоквартирних будинків?»;

«Деякі зміни в житті забудовників із 1 вересня 2018 року» та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини