Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що можуть зробити з боргами енергоринку?

18 вересня 2018, 08:02
238
0
Реклама

Відповідний законопроект №9079 зареєструвала 13 вересня група народних депутатів на чолі з головою податкового комітету Ніною Южаніною.

Відповідно до Закону «Про ринок електричної енергії», з 1 липня 2019 року почне діяти новий ринок електроенергії, на якому будуть використовуватися нові правила продажу. Законопроект пропонує визначити правові, економічні та організаційні засади такої трансформації.

У зв'язку з цим держпідприємство «Енергоринок» втратить свої нинішні функції. Але на сьогоднішній день законодавчо не визначено, як бути з дебіторською та кредиторською заборгованістю цього підприємства. Основним завданням проекту названо забезпечення погашення кредиторської заборгованості ДП «Енергоринок» за рахунок максимально можливого стягнення дебіторської заборгованості, а в разі недостатності таких коштів для задоволення всіх вимог кредиторів - створення правового механізму для їх задоволення.

В результаті «Енергоринок» може стати керуючим заборгованістю енергоринку. При цьому правове регулювання управління заборгованістю і повноваження підприємства проект визначає приблизно такими ж, що і для Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який виконує аналогічні завдання в банківській сфері.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам ринку електроенергії. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про «Підакцизний товар «Електрична енергія»: регулювання виробництва та реалізації».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини