Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Операції з криптовалютами запропоновано оподатковувати

19 вересня 2018, 08:25
220
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект №9083, про підготовку якого ми писали раніше. Він повинен започаткувати законодавче забезпечення сучасних технологій в країні. Йдеться про легалізацію криптовалют шляхом законодавчого закріплення принципів оподаткування операцій з віртуальними активами.

Законопроектом дається визначення понять «віртуальні активи», «токен», «криптовалюта», «майнінг» та інші.

Базовою нормою законопроекту є встановлення для підприємств на перехідний період до кінця 2024 року 5% податку на виведення криптовалюти у фіат (реальні гроші) або ж на купівлю товарів та послуг.

Проектом передбачено, що податком на доходи фізичних осіб (18%) оподатковується:

- прибуток від операцій з віртуальними активами як позитивна різниця між доходом, отриманим від продажу віртуальних активів (обміну їх на валютні цінності), та витратами на їх придбання або майнінг таких віртуальних активів;

- доходи від операцій з продажу віртуального активу у повному обсязі - у разі відсутності документального підтвердження витрат на їх придбання.

За словами Артема Афяна, керуючого партнера АТ «Юскутум» та одного із авторів законопроекту, Україна нарешті включилась у змагання за статус комфортної для крипти країни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини