Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

«Евробляхам» дають паузу. До листопада

19 вересня 2018, 14:50
364
0
Реклама

Як повідомляє ресурс LIGA.net, посилаючись на голову парламентського комітету з питань податкової політики Ніну Южаніну, законопроекти про нові ставки акцизу і правила ввезення та подальшої експлуатації автомобілів на єврономерах не готові до другого читання, їх розгляд у Верховній Раді відбудеться не раніше початку листопада.

Причиною названо те, що подані депутатами поправки або нівелюють законопроекти №8487 та №8488, або змінюють їх концепцію. До законопроекту про зміну акцизного податку подана 91 поправка. Більшість з них стосується зміни коефіцієнта віку або заміни його на коефіцієнт екології або понижуючих коефіцієнтів до коефіцієнта віку. «Найгірше те, що багато поправок направлено на скасування тих контролюючих та загороджувальних заходів, які ми планували ввести після проведення процедури розмитнення авто і після дозволу на майбутнє розмитнювати авто за встановленими новими правилами. Це говорить про те, що законопроекти до другого читання повністю нівелюються або змінюється їх концепція. І тому розглядати поправки до другого читання зараз на комітеті немає сенсу », - підкреслила Н. Южаніна.

За її словами, Мінфін тепер повинен зробити нові розрахунки по всіх пропозиціях і подати на розгляд комітету. «Тому вчора (12 вересня. - Прим. ЛЗ) було прийнято рішення членами комітету, що ми звертаємося одним листом до всіх міністерств ... про те, який з варіантів ми можемо підтримати.»

Якщо відповіді будуть отримані без зволікання, розгляд на комітеті пройде на наступному пленарному тижні, а розгляд в залі може відбутися на початку листопада.

При цьому керівник комітету не сказала, чому вони в цій ситуації фактично опустили руки. Адже бувало не раз, коли профільний комітет відхиляє якісь правки, вказуючи про це в порівняльній таблиці, яку готують до другого читання законопроекту. А якщо депутат наполягає, то його правка окремо голосується у залі. Так що справжні причини гальмування цих законопроектів, швидше за все, інші.

Фото «Auto24»

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини