Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Фермерський мільярд» перерозподілятимуть

20 вересня 2018, 09:28
195
0
Реклама

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк заявив, що бюджетні кошти по фермерській програмі будуть перерозподілені у зв'язку з виявленням непопулярних продуктів.

Йдеться про 500 млн грн, які було направлено на компенсацію відсоткових ставок по кредитах. Як виявилось, фермери не дуже активно беруть кредити, а банки не вельми охоче таки кредити видають з огляду на обмеження по ризиках і заставі майна.

За результатами переговорів з асоціацією фермерів вдалося виявити напрямки, на які необхідно направити кошти, відповідні пропозиції будуть озвучені на найближчому засіданні Кабміну. Очікується, що частина цих грошей буде спрямована на збільшення операційного капіталу Українського державного фонду підтримки фермерів, що видає безоплатні беззаставні кредити, інша частина буде спрямована на компенсацію сплати фермерськими господарствами ЄСВ.

Окрім того, ці гроші планується використати при оформленню фермерами їх земельних ділянок. За словами першого заступника міністра, неналежне документальне оформлення землі, отриманої ще у 1990-х роках, подекуди і призводить до рейдерських захоплень.

Нагадаємо, що Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств затверджений постановою КМУ від 07.02.2018 №106. Всього на ці цілі виділено близько 1 млрд грн.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини