Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий ДБН: коли і як застосовувати

21 вересня 2018, 08:05
394
0
Реклама

Попри судову тяжбу, що триває з приводу запровадження ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», Мінрегіон наполягає на необхідності їх дотримання. З метою уникнення непорозумінь міністерство підготувало офіційне роз'яснення.

Згідно з ним, використання містобудівної документації, затвердженої до 1 вересня 2018 року, допускається у частині, що не суперечить нормам нового ДБН. При цьому надання містобудівних умов і обмежень, внесення змін до них має здійснюватися з урахуванням вже нових норм.

Проекти будівництва не підлягають коригуванню у зв'язку з прийняттям нового ДБН. Винятком є лише випадки, коли новими нормами передбачається підвищення вимог безпеки, надійності, електро-, вибухо- та пожежобезпечності, енергоефективності або доступності для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Однак цей випадок не стосується об'єктів, будівництво яких здійснюється у строки, визначені проектною документацією. Крім цього, якщо будівництво об'єкта було призупинено на якомусь етапі, його добудова має здійснюватися за документацією, затвердженою до 1 вересня. Разом з тим, якщо у проект вносяться будь-які зміни, вони мають відповідати новим нормам.

Як ми повідомляли раніше, до розробки ДБН були залучені експерти, архітектори та проектанти, будівельники і громадські активісти. Норми вступили в дію через три місяці після офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини