Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контрольовану морську територію хочуть розширити на 12 морських миль

26 вересня 2018, 08:37
232
0
Реклама

Відповідний доопрацьований законопроект № 8361 група народних депутатів нещодавно зареєструвала на заміну раніше відкликаного.

Він пропонує встановити прилеглу зону України (зараз її немає у вітчизняному законодавстві), визначити її правовий статус та режим, компетенцію органів контролю, а також врегулювати питання запобігання правопорушень та притягнення до відповідальності. Планується, що в цій зоні Україна зможе здійснювати митний, фіскальний, імміграційний та санітарний контроль, а також обов'язки щодо затонулих археологічних та історичних об'єктів.

Метою проекту названо запобігання контрабанді та нелегальним судновим заходам у Чорному морі, а також порушенням державного кордону.

Проект пропонує визначити прилеглу зону України як морський район, який прилягає до територіальних вод держави, зовнішня межа якого перебуває на відстані 24 морських миль від вихідних ліній.

Головне науково-експертне управління висловило ряд зауважень до доопрацьованого проекту, однак в цілому не заперечує щодо прийняття його за основу. Зокрема, воно зазначило, що проект пропонує встановити покарання за правопорушення, вчинені в межах прилеглої зони, а європейське законодавство не передбачає такої можливості (тільки за правопорушення в межах території держави або її територіального моря). Також управління звернуло увагу на неоднозначні формулювання та термінологічні вади проекту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини