Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Систему автоматичної перевірки електронних декларацій нарешті запущено

26 вересня 2018, 10:57
244
0
Реклама

25 вересня, як і планувалося, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) оголосило про запуск в промислову експлуатацію системи логічного та арифметичного контролю декларацій Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Запуск системи став можливим після отримання у Держспецзв'язку атестата відповідності комплексної системи захисту інформації.

Відповідно до затверджених правил кожній декларації присвоюватиметься рейтинг ризику. Такий показник відображатиме ступінь невідповідності відомостей в декларації та наявні в ній ризики, залежно від яких система визначатиме доцільність та обґрунтованість проведення повної перевірки конкретної декларації.

В основу формування рейтингу ризику закладено:

- правильність заповнення розділів декларації;

- порівняння інформації, зазначеної у різних розділах, між собою;

- порівняння відомостей останньої та попередньої декларацій;

- кількість задекларованих активів кожного виду.

Одночасно НАЗК працює над запровадженням автоматизованого обміну з тримачами ключових баз даних, про що ми писали раніше. На сьогодні найбільше питання викликає запуск автоматизованого обміну інформацією з реєстрами Мінюсту, який стане можливим лише після прийняття законопроекту №7276, який повинен забезпечити доступ НАЗК до інформаційних масивів міністерства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини