Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Починається реформування системи управління водними ресурсами

27 вересня 2018, 11:00
459
0
Реклама

24 вересня члени установчих зборів сформували басейнову раду Сіверського Донця та нижнього Дону для впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом. Головним завданням ради має стати спільна підготовка плану управління річковим басейном.

«Тепер питаннями екології водойм займатимуться не точково і всі окремо, а цілісно і комплексно представники всього басейну річки», - зазначив заступник Міністра екології та природних ресурсів Микола Кузьо.

В раду увійшло 36 членів, які мають безпосереднє відношення до водного господарства басейну. Це представники промисловості, сільського та житлово-комунального господарства, неурядових організації, науковці. Вони рівною мірою представляють інтереси Донецької, Луганської та Харківської областей.

Також члени розглянули положення, за яким рада працюватиме наступних 5 років, обрали голову, його заступника, а також сформували секретаріат.

Нагадаємо, що 01.02.2017 набув чинності Закон №1641-VIII про впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

Басейновий принцип управління - сучасний підхід до управління водними ресурсами, при якому основним суб'єктом управління виступає річковий басейн. Така система допомагає запобігти виснаженню водних ресурсів, а також досягти і підтримувати високу якість води. Для управління водними ресурсами створюються басейнові ради - консультативно-дорадчі органи при Держводагентстві.

Раніше управління водними ресурсами в Україні здійснювалося за адміністративно-територіальним поділом, що було обумовлено недосконалістю законодавчої та нормативно-правової бази.

Типове положення про басейнові ради затверджено наказом Мінприроди №23 від 26.01.2017.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини