Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрацію корів можуть автоматизувати

27 вересня 2018, 15:10
264
0
Реклама

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів працює над вдосконаленням системи ідентифікації тварин, її спрощенням та переводом в електронний формат. Про це розповів голова служби Володимир Лапа.

Він зазначив, що агентство ідентифікації та реєстрації тварин працює над впровадженням програмного забезпечення для автоматизації дозвільних процедур.

Також В. Лапа підтвердив необхідність оптимізації існуючого порядку отримання паспорта великої рогатої худоби та спрощення деяких процедур.

Крім того, він зауважив, що в цьому році було проведено 10 тис. перевірок безпечності харчових продуктів, в тому числі і молокопродуктів. У 58% випадках були виявлені порушення.

Відповідно до дослідження Зелена книга «Регулювання ринку молока», з 57 регуляторних актів, що діють на ринку виробництва молока, 16 - неактуальні, ще п'ять - мають ознаки незаконних, а деякі інструменти регулювання пов'язані з високими корупційними ризиками.

З цього витікає те, що виявлені порушення не завжди є виною виробника, часто це проблема в поганій нормативній урегульованості.

Раніше ми писали про те, що вимоги до якості молока і молочних продуктів можуть бути посилені.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна знайти аналітичні матеріали, присвячені окремим аспектам організації виробництва молока. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про «Організація виробництва: молочні продукти».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини