Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Смарт-митниця: новинка від фіскалів

28 вересня 2018, 16:00
253
0
Реклама

Фіскали працюють над впровадженням «Смарт»-митниці, яка буде використовувати інтелектуальну систему ризиків, єдиний портал дозвільних документів (надаватиметься 31 дозвільний документ), електронне декларування. Також вона буде контролювати всі ланцюги поставок, здійснювати постмитний контроль та постаудит, використовуючи високотехнічні засоби. Про це заявив начальник управління заходів нетарифного регулювання ЗЕД Леонід Муромцев.

«Митниця буде обмінюватись попередньою інформацією з авіалініями, морськими лінійними агентами, Укрзалізницею, держприкордонною службою, NCTS - TIRepd. Зокрема, інформацією про номер транспортного засобу, назву товару та вагу», - додав він.

Також передбачається використання відеоспостереження, зчитування номерних знаків, ваговий контроль та застосування скануючих систем.

Важливою новацією може стати застосування електронного талону в пунктах пропуску через кордон, який міститиме інформацію про номер та дату операції, номер ТЗ.

Крім того, планується впровадження процедури автоматизованого пропуску товарів на митниці на основі системи аналізу ризиків, яка вже на сьогодні налічує 105 алгоритмів (профілів ризику).

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам митного контролю. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Акредитація на митниці»;

- «Реформа митниці: плани та реалії»;

- «Експорт товарів. З чого почати».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини