Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Час на проходження митних процедур повинен скоротитись

1 жовтня 2018, 16:24
241
0
Реклама

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України» (проект № 7010).

Як ми писали раніше, прийняття Закону повинне забезпечити оптимізацію та спрощення процедур проведення державних видів контролю під час здійснення зовнішньоекономічних операцій, зменшити кількість контролюючих органів в пунктах пропуску та в місцях митного оформлення товарів і транспортних засобів всередині країни; покращити експортний потенціал України.

Впровадження норм Закону фактично дозволить тільки митникам та прикордонникам перевірку в пунктах пропуску. Це повинно зменшити адміністративний тиск та фінансові витрати експортерів; скоротити кількість дозвільних документів, які подаються при митному оформленні товарів та їх пропуску; знизити ризик корупційних дій за рахунок впровадження безпаперового документообігу між посадовими особами та суб'єктами господарювання.

Спрощення процедур санітарно-епідеміологічного та радіаційного контролю також покликане спростити митне оформлення товарів, проте не вирішить, наприклад, проблем, викликаних діями Держекоінспекції з перевірки суден, що заходять в порти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини