Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В наступному році іноземці зможуть купляти українські держоблігації по-новому

2 жовтня 2018, 11:50
244
0
Реклама

Міжнародний центральний депозитарій цінних паперів Clearstream, група Deutsche Borse та Національний банк України мають намір відкрити доступу для іноземних інвесторів до українських державних цінних паперів через систему Clearstream.

Очікується, що в першому кварталі 2019 року Clearstream відкриє рахунок в депозитарії НБУ (так званий «лінк»). Це дозволить здійснювати розрахунки за всіма державними облігаціями в гривні через міжнародну систему, збільшуючи ефективність розрахунків і водночас зменшуючи їхню вартість для інвесторів. Таким чином буде спрощено доступ іноземних інвесторів до українських держоблігацій: за наявності рахунку в глобальному депозитарії Clearstream, їм не потрібно буде відкривати рахунок в українських банках. При купівлі українських облігації через систему, в подальшому за кордоном вони зможуть перепродуватись вже за іноземну валюту.

У зв'язку із відкриттям лінку, НБУ прогнозує зростання попиту на українські державні цінні папери, що сприятиме підвищенню їхньої ліквідності і привабливості на міжнародних ринках. До того ж, це сприятиме покращенню валютної структури державного боргу, а також подальшому розвитку ринків капіталу України.

Відзначається, що стратегія входження на національний ринок капіталу через місцевого партнера не є новою і використовується Clearstream у країнах СНД і Центральної Азії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини