Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Телеканали складатимуть іспит з української

3 жовтня 2018, 13:22
194
0
Реклама

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення анонсувала моніторинг дотримання мовних квот телеканалами. Він здійснюватиметься після набрання чинності з 13 жовтня Законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації». В першу чергу перевірятимуться загальнонаціональні канали.

Минулого року Національна рада розробила методологічні роз'яснення того, як буде здійснюватись моніторинг. На загальнонаціональних каналах він триватиме близько місяця і передбачає перевірку дотримання, зокрема, таких вимог: виключно україномовні ведучі не залежно від їх кількості, український звуковий ряд фільмів (допускається до 10% іншомовних реплік, що повинні супроводжуватись українськими субтитрами). Винятки передбачені для запрошених спікерів, гостей передач або людей, у яких беруть інтерв'ю на вулиці - їх дублювати не потрібно

Законом передбачене покарання за недотримання вимог стосовно обсягів державної мови в ефірі - штраф у розмірі 5% суми ліцензійного збору. Для загальнонаціональних мовників він становитиме щонайменше 400 тис. грн.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини