Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Механізм приєднання до інженерних мереж все ж може змінитись

4 жовтня 2018, 08:05
196
0
Реклама

Верховна рада прийняла рішення повторно розглянути першому читанні принципово нову модель приєднання до інженерних мереж, законопроект №6671 на доопрацювання.

Запропонована модель передбачає підключення підприємств до електро-, водних, газових та каналізаційних мереж виключно за рахунок інвестиційної складової тарифу, що повинно унеможливити корупцію та приховані чи дублюючі платежі.

За словами голови комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктора Галасюка, за цією моделлю монополіст надає інвестору точку приєднання, або ж компенсує йому витрати на будівництво інфраструктури за наданими технічними умовами. Законопроект також передбачає відкритість технічної документації монополістів стан мереж і наявність вільних потужностей, наявність конкуренції при підготовці технічних умов, а також чіткі покрокові процедури взаємодії монополістів з інвесторами та жорсткі санкції за їх порушення.

За словами нардепа, таку модель підтримують Мінекономрозвитку, УСПП, Федерація роботодавців, ТПП, Американська торгівельна палата в Україні (AmCham), Офіс ефективного регулювання (BRDO), проект USAID LEV та інші профільні асоціації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини