Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Китай продовжує заманювати іноземний капітал

4 жовтня 2018, 17:55
181
0
Реклама

Китай тимчасово звільнив іноземних інвесторів від сплати податку на прибуток з деяких доходів, повідомляє агентство «Синьхуа». Новий порядок вважається чинним з 1 січня 2018 року, тому сплачені в цьому році податки будуть відшкодовані.

Раніше Китай не стягував податок на прибуток, який реінвестувався в заохочувані владою проекти. Тепер ця пільга поширюється на всі незаборонені іноземні інвестиційні проекти.

Згідно з документом, до прибутку, що розподіляється між іноземними інвесторами, відносяться доходи від вкладень в акціонерний капітал, включаючи дивіденди і корпоративні бонуси. Реінвестування прибутку не включає в себе покупку акцій лістингових компаній, за винятком кваліфікованих стратегічних інвестицій.

Крім того, Китай має намір прискорити процедуру затвердження інвестицій і посилити захист інтелектуальної власності.

За даними мінкомерції КНР, за перші вісім місяців 2018 року в порівнянні з минулим роком кількість нових зареєстрованих підприємств за участю іноземного капіталу зросла більш ніж в два рази.

До речі, в Китаї вступили в силу тимчасові правила, якими вперше для цієї країни встановлено вимоги до ринку трудових ресурсів. Вони регулюють пошук роботи, набір персоналу і пов'язані з цим послуги.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна знайти аналітичні матеріали, присвячені окремим аспектам ведення бізнесу за кордоном. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- «Відкриття бізнесу за кордоном з правом отримання посвідки на проживання»;

- «Податкова оаза для бізнесу за кордоном»;

- «Порядок залучення інвестицій з іноземного венчурного фонду»;

- «Продаж бізнесу без великих втрат і проблем».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини