Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українська мова буде єдиною офіційною

5 жовтня 2018, 09:30
324
0
Реклама

Верховна рада прийняла за основу проект Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (№5670-д), яким пропонується визначити порядок функціонування і застосування української мови як державної в усіх сферах життя, окрім сфери приватного спілкування та здійснення релігійних обрядів.

Законопроектом передбачається, що держава забезпечує застосування української мови як державної на всій території України та у всіх сферах суспільного життя, а також у міжнародному спілкуванні та при здійсненні посадовими особами представницьких функцій. Завданням держави є розвиток української мови, як самобутньої мови титульної нації. Робиться це з метою зміцнення національної самосвідомості та збереження національної культури, традицій, звичаїв та історичної пам'яті української нації.

Нагадаємо, що з 13 жовтня Нацрада з питань телебачення та радіомовлення розпочне моніторинг дотримання мовних квот національними телеканалами. За чинними вимогами, 75% продукту телеканалів повинен бути україномовним. При цьому особлива увага буде приділятися мові ведучих та озвучуванню фільмів на телеканалах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини