Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Витрати на створення соціальної інфраструктури можуть зменшитись

8 жовтня 2018, 14:20
321
0
Реклама

З 1 жовтня набув чинності ДБН В.2.2-4:2018 «Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти» (наказ Мінрегіону від 25.04.2018 №107). Відтепер дозволені вбудовані або вбудовано-прибудовані до перших поверхів житлових будинків невеликі дитсадки. Нагадаємо, що згідно норм на 1000 жителів повинно припадати 38 місць у дитсадках (і ще 135 місць - у школах).

Проектування невеликих вбудованих дитсадків за європейським прикладом, як зазначає заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, особливо актуальне у великих містах, де досить часто не можливо розмістити окремий великий заклад.

На 1-2 поверхах житлових будинків відтепер дозволено розміщувати приміщення короткострокового перебування дошкільнят (до чотирьох годин) та невеликі садочки, ясла до 80 місць (2-4 групи). Також дитячі заклади можуть бути вбудовано-прибудованими до 120 місць (до 6 груп) та прибудованими до глухих торців будинків до 160 місць (до 8 груп).

Новий ДБН розроблений на заміну старого, що діяв з 1997 року. Він поширюється на проектування нових і реконструкцію існуючих будівель дитсадків.

Як ми писали раніше, 32 народні депутати-жінки зареєстрували законопроект №9118, спрямований на забезпечення необхідної кількості об'єктів соціальної сфери під час проектування та здійснення комплексної забудови території та будівництва житлових комплексів. Серед пропозицій, зокрема, заборона прийняття в експлуатацію комплексної забудови території та житлових комплексів у разі, якщо попередньо не прийняті в експлуатацію об'єкти соціальної сфери - дитячі садочки, школи, медзаклади.

***

Нагадаємо, що ресурс ЮРИСТ&ЗАКОН, розміщений на платформі ЛІГА:ЗАКОН, містить аналітичні матеріали, що висвітлюю проблемні питання введення в дію нових ДБН, зокрема, щодо останніх законодавчих змін у сфері будівництва, порядку оформлення й одержання дозвільних документів, практичних питань оформлення таких документів тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини