Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Авіаперемещення товарів будуть ретельніше контролювати

9 жовтня 2018, 08:15
205
0
Реклама

5 жовтня Україна, Грузія, Азербайджан та Молдова як члени Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ) підписали протокол про взаємодію у сфері боротьби з митними правопорушеннями, пов'язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом через їх державні кордони.

Уповноважені підрозділи будуть обмінюватись інформацією про:

- осіб, які готують, здійснюють або здійснили правопорушення, пов'язані з незаконним переміщенням товарів повітряним транспортом;

- товари, що переміщуються авіатранспортом з порушенням митного законодавства.

Ця інформація матиме конфіденційний характер та використовуватиметься виключно у рамках протоколу.

На сьогодні Україна вже обмінюється із цими країнами попередньою інформацією про товари та транспортні засоби, що переміщуються через їх кордон. Наприклад, дані про вантаж (номенклатура, вага), який пройшов оформлення в одній із країн, передаються митникам країни-отримувача.

Також застосовується взаємне визнання окремих результатів митних процедур. Наприклад, якщо митник однієї з країн ГУАМ завершив контроль та оформив вантаж, то він допускається на територію іншої країни-учасниці без додаткових перевірок.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали, присвячені окремим аспектам проходження митниці. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Акредитація на митниці»;

- «Реформа митниці: плани та реалії»;

- «Експорт товарів. З чого почати».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини