Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безпека перевезень: вимоги посилюються

11 жовтня 2018, 08:03
233
0
Реклама

Мінінфраструктури підготувало зміни до низки законів з метою адаптації вітчизняних норм до актів ЄС. Вони стосуватимуться вантажних та пасажирських автоперевезень, підготовки водіїв та безпеки експлуатації колісних транспортних засобів.

Запропоновані зміни передбачають впровадження системи періодичних перевірок транспортних засобів на придатність до експлуатації, вимог щодо встановлення контрольних пристроїв (обмежувачів швидкості, тахографів) на певні категорії транспортних засобів.

Буде переглянута система початкової та періодичної підготовки водіїв транспортних засобів окремих категорій та підтвердження рівня їх професійної компетентності, запроваджується контроль та встановлюється відповідальність за порушення режимів робочого часу мобільних працівників, часу керування та відпочинку водіїв.

Проект встановлює адміністративну відповідальність водіїв, посадових осіб суб'єктів господарювання, фізичних осіб-підприємців за вчинені правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, господарської діяльності у сфері транспорту, зокрема, при наданні послуг автомобільним транспортом.

Ознайомитись із законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію» можна за посиланням.

***

Нагадуємо, що ресурс «Ситуації» інформаційно-пошукової системи ЛІГА:ЗАКОН містить матеріали, що висвітлюють проблемні питання пов'язані з реєстрацією автотранспорту, використанням з особистою та комерційною метою автомобілів з іноземною реєстрацією, оскарженням притягнення до адміністративної відповідальності та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини