Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес згоден на виплату податкового авансу

12 жовтня 2018, 15:17
208
0
Реклама

Союз українських підприємців (СУП), який об'єднує понад 600 компаній, підтримує включення до перехідних положень законопроекту №8557 про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал (ПнВК) умови про обов'язок платників податків ПнВК в перший рік впровадження зазначеного податку в якості авансового платежу виплатити 50% податку на прибуток за підсумками 2018 року.

«Ми з розумінням ставимося до тривалого і складного процесу переговорів з МВФ і труднощів пошуку в передвиборний період компенсаторів у вигляді скорочення бюджетних витрат. Тому вважаємо прийнятною пропозицію щодо сплати авансового внеску з податку на виведений капітал», - вказується в офіційному повідомленні СУП.

У разі невикористання протягом 2019 року даної авансової суми вона буде врахована в якості сплати податкових зобов'язань за ПнВК в наступні роки, відзначається в повідомленні.

Одночасно СУП наполягає на внесенні законопроекту №8557 на розгляд парламенту: «Затягування з включенням його до порядку денного засідання ВР вбиває надії бізнесу на прийняття його і впровадження з 1 січня 2019 року».

При цьому експерти СУП негативно ставляться до ідеї введення ПнВК тільки для підприємств малого та середнього бізнесу: «Поетапне впровадження унеможливить швидке реформування ДФС, оскільки не відбудеться спрощення адміністрування. Навпаки, воно може ускладнитися за рахунок необхідності в додатковому контролі операцій між платниками ПнВК і податку на прибуток».

Бізнес-асоціація також вважає недоцільними можливі зміни в оподаткуванні дивідендів, які виплачуються одним платником ПнВК іншому.

Додатково про авансовий платіж при введенні ПнВК можна прочитати тут.

Відзначимо, що негативне ставлення до ПнВК днями висловила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен. В інтерв'ю «Економічній правді» вона сказала: «Введення ПнВК скоротить дохідну частину бюджету на 1,5% ВВП. Фіскальна ситуація, яка і так складна, стане ще складніше. В Україні ми не бачимо можливостей для реалізації цієї заміни. Введення ПнВК вигідно лише дуже обмеженому колу впливових осіб».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини