Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Книга скарг: реінкарнація можлива

16 жовтня 2018, 09:41
294
0
Реклама

Як ми писали раніше, Мінекономрозвитку ініціював ряд змін до Порядку провадження торгівельної діяльності та правил торгівельного обслуговування на ринку споживчих товарів (постанова КМУ від 15.06.2006 №833), якими пропонується видалити норму про обов'язкову наявність у куточку споживача Книги відгуків і пропозицій.

Така ідея, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», не викликала схвалення Держпродспоживслужби. Її керівник Володимир Лапа вважає, що скасування книги призведе до зростання кількості звернень в його службу, що загрожує додатковим навантаженням як на неї, так і на бізнес. Натомість він пропонує створити онлайн-книгу скарг і пропозицій.

Для впровадження онлайн-книги скарг, на думку чиновника, потрібно вирішити низку питань: хто буде розпорядником такого сервісу, чи буде він адаптований до потреб внутрішнього ринку, аби за кодом підприємства можна було знайти будь-яку установу, яка цікавить споживача.

В. Лапа впевнений, така система дозволить істотно автоматизувати і вдосконалити процеси, пов'язані із захистом прав споживачів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини