Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

«Комуналку» хочуть нараховувати не лише за лічильниками

17 жовтня 2018, 17:20
213
0
Реклама

На виконання Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», яким передбачається запровадження обов'язкового комерційного та розподільчого обліку теплової енергії, гарячої та холодної води, Мінрегіон розробив проект Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг. Йдеться про послуги з обігріву та водопостачання, що надаються на потреби багатоквартирних будинків.

Відповідно до запропонованої методики, між мешканцями розподілятиметься плата за опалення місць загального користування та допоміжних приміщень, водопостачання (за наявності лічильників чи без них). Стверджується, що наразі оплата такого споживання послуг здійснюється тими мешканцями, які платять не «за лічільником». В майбутньому розподіл загального споживання проводитиметься не лише пропорційно площі квартири, а й з урахуванням різниці між окремими споживачами (квартири (приміщення) наріжні, розташовані на перших і останніх поверхах тощо).

Нагадаємо, що 10 жовтня Уряд прийняв постанову №829, якою дозволив організувати індивідуальний облік в будинках, де не можна встановити традиційні теплолічильники (при вертикальній розводці інженерних мереж в будинку).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини