Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Акцизи не підвищать. Поки що

19 жовтня 2018, 12:49
168
0
Реклама

18 жовтня Верховна Рада відхилила урядовий законопроект №9085, яким пропонувалось підвищення акцизної та екологічної ставок оподаткування та ренти з урахуванням індексів споживчих цін та індексів цін виробників промислової продукції

Таке підвищення повинно було скласти 9% для алкоголю та тютюну, 10,3 % за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, а також рентної плати за спеціальне використання води та лісових ресурсів.

Нагадаємо, що відповідно до Податкового кодексу, Кабмін щорічно до 1 червня вносить до Верховної ради проект закону про внесення змін до ПК щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції (акцизний та екологічний податки, рентна плата). Окрім того, поетапне підвищення акцизу до 2025 року передбачене Законом №2245-VIII, що вніс відповідні зміни до ПК.

Таким чином, в найближчий перспективі слід очікувати повторне подання Кабміном законопроекту про підвищення ставок оподаткування.

Як ми писали раніше, 10 жовтня Кабмін зареєстрував законопроект №9188, що передбачає фіскальний механізм запобігання реалізації тютюнових виробів нижче суми податків.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали, присвячені окремим аспектам реалізації підакцизних товарів, зокрема, щодо особливостей оподаткування алкогольних напоїв, щодо акцизних накладних, роздрібної торгівлі столовими винами та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини