Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вакцини стануть доступнішими

22 жовтня 2018, 09:47
171
0
Реклама

17 жовтня Кабмін підтримав низку змін до постанови від 17.03.2011 №298, запропонованих Мінохорониздоров'я.

Зокрема, вакцини, закуплені за державний кошт, будуть розподілятися не тільки серед комунальних закладів охорони здоров'я, а й серед приватних лікарень і лікарів-ФОП, які уклали договори з Національною службою здоров'я. Також пологовим будинкам всіх форм власності направлять вакцини проти туберкульозу та гепатиту В.

Також запроваджено новий метод перерозподілу коштів на ліки та медичні вироби. Відтепер Мінохорониздоров'я зможе оперативно спрямовувати надлишки бюджетних коштів на закупівлю найнеобхідніших ліків та медвиробів або формувати їх запаси. Для цього запроваджується принцип «мовчазної згоди», за яким коригування вважається здійсненим, якщо протягом п'яти робочих днів від структурних підрозділів та підпорядкованих установ не надійшло зауважень.

Запроваджується також вимога щодо прискорення розподілу ліків між обласними медзакладами. Тепер на це буде відведено до трьох днів.

Крім того, уряд підтримав проект щодо проведення міжнародного моніторингового дослідження якості вищої медичної освіти. Таке тестування планують провести ще в цьому році серед студентів ІV курсів медичних університетів. Це повинно допомогти вишам наблизити освітні програми до світових стандартів, а також підготуватися до впровадження єдиного державного кваліфікаційного іспиту в 2019 році.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини