Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила енергоринку хочуть змінити ще до набрання чинності

22 жовтня 2018, 10:47
230
0
Реклама

Міненерговугілля анонсувало законодавчі зміни до Закону «Про ринок електричної енергії» з метою забезпечення безболісного переходу до вільного ринку вразливим споживачам.

В інформації, оприлюдненій міністерством, йдеться про те, що у перехідний період необхідним є забезпечення поступового запровадження ринкових механізмів формування цін на електричну енергію, гарантуючи найбільш вразливим споживачам постачання електроенергії на умовах універсальної послуги. Ціни при цьому повинні розраховуватись за методикою, затвердженою Регулятором. Ці питання стосуються, насамперед, соціально важливих об‘єктів: закладів охорони здоров'я, освіти і науки.

Актуальними та такими, що потребують додаткового законодавчого врегулювання є питання визначення постачальника «останньої надії», а також надання інформації учасникам ринку електроенергії щодо технічних вимог для відповідності приєднання до програмного комплексу, який закуповується держпідприємствами «Укренерго» та «Енергоринок».

Результатом спільної роботи з вирішення проблемних питань, що можуть виникнути в процесі переходу до роздрібного ринку електроенергії, стали підготовлені парламентським комітетом з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки зміни до Закону, які найближчим часом будуть подані у Верховну Раду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини