Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати продовжують пропонувати варіанти підтримки фермерів

22 жовтня 2018, 16:21
183
0
Реклама

Як ми писали раніше, бюджетні кошти по фермерській програмі (так званий «фермерський мільярд») у 2018 році фактично залишились на державних рахунках. Як виявилось, фермери не дуже активно беруть кредити, а банки не вельми охоче таки кредити видають з огляду на обмеження по ризиках і заставі майна.

Окрім запропонованого урядом перерозподілу вже виділених коштів, група депутатів має намір внести зміни у Бюджетний кодекс та Закон «Про державну підтримку сільського господарства України» з метою більш ефективного використання фінансів.

Кодекс пропонується доповнити новою нормою, згідно якої фінансова підтримка суб'єктів господарювання АПК може надаватися шляхом гарантування повернення банківських кредитів та страхування від сільськогосподарських страхових ризиків. Порядок такого гарантування повинен бути розроблений Кабміном.

Пропонується також встановити на найближчий період щорічний обсяг бюджетних коштів, які спрямовуватимуться на державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників: 1% випуску сільськогосподарської продукції у 2017-2019, 1,5% - у 2020-2025 роках. При цьому частка виділених коштів, що призначена для закупівлі вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання, повинна зрости до 20%.

Крім того, депутати пропонують всі невитрачені у бюджетному періоді кошти спрямовувати до спеціального бюджетного фонду виключно на гарантування повернення банківських кредитів та страхування від сільськогосподарських страхових ризиків.

Вказані зміни представлені у законопроектах №9220 та №9221.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини