Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реновації житла бути

25 жовтня 2018, 16:50
219
0
Реклама

Мінрегіон повідомив, що робота над законопроектом щодо реконструкції застарілого житла добігає завершення. Урядовці обіцяють, що він буде орієнтований на інтереси людей, які зараз у ньому мешкають.

Проектний інститут «Діпромісто», що готує законопроект, виходив із пропозицій та доповнень, які надійшли після оприлюднення першої редакції, а також з основних причин, що унеможливили реалізацію норм чинного Закону. Насамперед, йдеться про норму, згідно якої вимагається згода на відселення 100% мешканців будинку. Натомість пропонується запровадити поріг у 75%.

Як і раніше, мова йде про комплексний підхід до реконструкції кварталів застарілого житлового фонду, у тому числі, об'єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, про нове будівництво та створення безбар'єрного середовища на цих територіях.

Передбачається, що мешканці будинків, що підпадають під відселення, як основний варіант, переїжджатимуть у стартові будинки у межах кварталу (мікрорайону), що реконструюється. Крім цього, розглядається можливість тимчасового переселення у маневровий фонд та в інші рівноцінні житлові приміщення в багатоквартирних будинках, у тому числі, вторинного ринку (за згодою).

Як ми писали раніше, розглядається два основні шляхи вирішення проблеми застарілого житла: знесення старих будинків з будівництвом нових та проведення реконструкції існуючих. Вирішальним фактором при цьому є те, що у більшості випадків потрібно повністю замінювати всі комунікації мікрорайону - інженерію, каналізацію, водопостачання, електромережі, реконструювати інфраструктуру.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини