Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Газовидобувна галузь осучаснюється. Поки що на папері

26 жовтня 2018, 08:34
242
0
Реклама

Уряд ухвалив оновлений План заходів щодо реалізації Концепції розвитку газовидобувної галузі України до 2020 року. Зокрема, передбачається перейти на електронний формат обміну інформацією між видобувними компаніями та органами влади, створити портал з доступом до інформації про українські ресурси.

Очікується також розробка нової версії Кодексу про надра, який кодифікує і впорядкує правила діяльності у видобувній галузі.

За словами віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, незабаром очікується перехід на електронні аукціони для видачі ліцензій на розробку нафтогазових надр, а також спрощення доступу до геологічної інформації. Окрім того, прийняті законодавчі норми, що впроваджують стимулюючу ренту та гарантують її збереження протягм п'яти років, частину коштів від ренти почали спрямовувати на розвиток громад у видобувних регіонах, полегшують дозвільні процедури.

Концепція схвалена розпорядженням КМУ від 28.12.2016 №1079-р, вона передбачає поетапне зростання власного видобутку газу з 18,7 у 2016 до 27,6 млрд куб. м у 2020 році. Поки що темпи далекі від бажаних.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини