Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повідомний характер поштової діяльності обіцяють зберегти

29 жовтня 2018, 15:20
201
0
Реклама

Мінінфраструктури оприлюднило проект нової редакції Закону «Про поштовий зв'язок», базового НПА для галузі.

Однією із проблем, яку повинні вирішити зміни - визначити чітке визначення поштових послуг, закріпити перелік послуг поштового зв'язку, які належать до універсальних:

- поштові відправлення вагою до 2 кг;

- посилки вагою до 10 кг;

- секограми* вагою до 7 кг;

- реєстровані та з оголошеною цінністю поштові відправлення.

Суб'єкт, що здійснює споріднену діяльність, зокрема перевезення та доставку великої побутової техніки, не зможе вважатись оператором поштового зв'язку, що відповідає міжнародним стандартам.

Передбачається, що національні оператори призначатимуться Кабміном для виконання зобов'язань, що випливають із актів Всесвітнього поштового союзу, їм надаватимуться виключні права у своїй сфері. Уповноважений держорган затверджуватиме порядок призначення операторів поштового зв'язку, які надаватимуть універсальні послуги за тарифами, встановленими національним регулятором. Для забезпечення надання універсальних послуг поштового зв'язку на всій території України або окремих її адміністративно-територіальних одиниць призначатиметься один чи декілька операторів поштового зв'язку.

Таким чином, уряд хоче відновити державний нагляд над галуззю поштового зв'язку, встановивши дозвільну процедуру щодо діяльності, ввести її у тарифні рамки, посилити відповідальність операторів.

Також пропонується введення звітності операторів. Йдеться про облік доходів та витрат за кожною універсальною послугою поштового зв'язку, а також щорічний аудит результатів роздільного обліку.

*Секограма - відправлення з вкладенням письмового повідомлення, складеного шрифтом для осіб з інвалідністю по зору, літератури будь-якого формату (включаючи звукозаписи), будь-яке обладнання або матеріали, вироблені чи адаптовані з метою надання допомоги особам з інвалідністю по зору в подоланні проблем, пов'язаних з їх сліпотою.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини