Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Якість теплопостачання хочуть контролювати

29 жовтня 2018, 17:55
199
0
Реклама

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розробила дві нові форми звітності щодо показників безперервності теплопостачання та якості теплової енергії (річна) та щодо показників комерційної якості надання послуг у сфері теплопостачання (квартальна).

Отримання цієї інформації дозволить вперше здійснювати моніторинг за такими показниками: кількість та середня тривалість перерв у теплопостачанні; середня тривалість ліквідації наслідків аварії понад допустимий строк; кількість випадків недотримання параметрів тиску/температури за результатами проведених вимірів; кількісні показники наданих послуг, у тому числі, понад встановлені строки.

Вважається, що запровадження такого моніторингу дозволить Регулятору інформувати споживачів та всі зацікавлені сторони про діяльність ліцензіатів НКРЕКП, а у перспективі - враховувати показники якості послуг при встановлені тарифів ліцензіатам.

Проект форм звітності буде опубліковано на веб-сайті Нацкомісії для отримання зауважень та пропозицій від усіх зацікавлених сторін, та подальшого їх публічного обговорення.

Як ми писали раніше, уряд прийняв постанову «Про затвердження Порядку визначення технічної можливості встановлення вузлів розподільного обліку теплової енергії та економічної доцільності встановлення приладів - розподілювачів теплової енергії». Вона дозволить організувати індивідуальний облік в будинках, де не можна встановити традиційні теплолічильники (тобто при вертикальній розводці інженерних мереж у будинку).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини