Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто з аграріїв отримуватиме компенсацію за утилізацію?

31 жовтня 2018, 08:41
228
0
Реклама

Проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації витрат пов'язаних з утилізацією та видаленням побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною» був розглянутий на засіданні профільного урядового комітету. Держпродспоживслужба надала роз'яснення щодо його суті в частині потенційних отримувачів цієї компенсації.

У проекті йдеться про часткову компенсацію операцій з утилізації/знищення лише найбільш небезпечних побічних продуктів тваринного походження, неналежне поводження з якими може завдати значної шкоди. До них відносяться залишки тварин, які загинули від найбільш небезпечних хвороб, зокрема, тих, що передаються людині, а також виявлені у несанкціонованих захороненнях, місцях природокористування тощо.

Право на часткову компенсацію отримають виключно спеціалізовані підприємства з утилізації побічних продуктів І та ІІ категорії.

Агропромислові компанії, які виробляють харчові продукти тваринного походження (у тому числі великі агропромислові вертикально інтегровані компанії), які працюють у галузі тваринництва та птахівництва та мають у своєму складі власні утилізаційні цехи, компенсацію не отримуватимуть.

Нагадаємо, що проект постанови розроблено відповідно до Закону «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною» та Бюджетного кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини