Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ProZorro: немає меж досконалості

31 жовтня 2018, 11:47
254
0
Реклама

Мінекономрозвитку повідомило про запуск системи ризик-індикаторів для 100% закупівель. Її актуальність зумовлена великою кількістю тендерів (близько 5 тис. щодня), що не дозволяє вчасно попередити зловживання.

Система автоматично визначатиме за 35 критеріями потенційно ризиковані тендери для додаткової перевірки. Вона відстежуватиме аномальну економію (понад 60%), роботу постачальника тільки з одним замовником, недеталізовані тендерні оголошення, надмірно велику кількість лотів в одній закупівлі тощо. Отримана інформація пересилатиметься до Державної аудиторської служби, спеціалісти якої матимуть право ініціювати більш глибокий моніторинг.

Рішення про початок моніторингу буде публікуватися в системі ProZorro протягом двох днів з моменту його прийняття. Строк проведення моніторингу не перевищуватиме 15 робочих днів. Протягом трьох робочих днів з моменту оприлюднення висновку замовник може звернутись до ДАСУ за додатковими роз'ясненнями для усунення недоліків. Замовнику дається п'ять робочих днів з дня оприлюднення висновку, аби завантажити до системи інформацію про усунення порушення або аргументовану незгоду з результатами моніторингу. Якщо цього не відбудеться, то інформація про виявлені порушення і можливі завдані збитки буде передаватись до правоохоронних органів.

Інформація про роботу системи ризик-менеджемнту та про тендери, які проходять перевірку, буде доступна на сайті ProZorro.

***

Нагадаємо, що докладну інформацію про публічні закупівлі, допорогові або особливі закупівлі ви завжди зможете знайти в розділі «Ситуації» ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини