Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Книга відгуків і пропозицій - пошук альтернативи

31 жовтня 2018, 16:10
220
0
Реклама

30 жовтня відбулась зустріч голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи з представниками Спілки українських підприємців.

Підприємці заявили, що книга відгуків є застарілим і обтяжливим для бізнесу документом, до того ж вона не гарантує захист прав споживачів.

В свою чергу в Держпродспоживслужбі вважають, що ця книга залишається одним із шляхів врегулювання спорів між споживачем та суб'єктом господарювання без звернення до органів контролю чи суду. Також В. Лапа наголосив, що скасування книги може призвести до обмеження права на звернення споживачів похилого віку, які обмежені в онлайн-спілкуванні. (Нагадаємо, що раніше він пропонував створити онлайн-книгу скарг і пропозицій.

«На нашу думку, такий інструмент дійсно морально застарів, однак його недоцільно скасовувати без надання альтернативної форми реагування», - заявив голова Держпродспоживслужби.

Крім того, він розповів, що Мінекономрозвитку починає працювати над новою редакцією Закону «Про захист прав споживачів», у якій хочуть змінити ряд спірних та застарілих норм. Зокрема, планується удосконалити механізм надання гарантії на товар та врегулювати діяльність суб'єктів електронної комерції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини