Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки отримали більше інструментів для захисту від шахрайства

1 листопада 2018, 15:05
183
0
Реклама

31 жовтня Петро Порошенко підписав закон про відновлення кредитування (законопроект №6027-д). Про це повідомляє Нацбанк на своїй сторінці у facebook. Нагадаємо, що НБУ наполягав на прийнятті цього документу. Регулятор вважає, що підписаний закон дозволить усунути прогалини в законодавстві, які використовувалися для неповернення боргів позичальниками чи уникнення відповідальності. В свою чергу, це повинно знизити ризики для банків як кредиторів та здешевити кредитні ресурси для позичальників.

Документ передбачає переформулювання низки положень законодавства про кредитування для того, щоб зробити більш доступною та зручною таку фінансову послугу для фізосіб і бізнесу. Але, в той же час, для банків відкриті нові можливості, що дозволяють удосконалити кредитну політику і ефективніше будувати систему своєї фінансової безпеки. Детальніше про цей закон ми писали раніше.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН містяться

містяться аналітичні матеріали, присвячені окремим аспектам банківської діяльності. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- «Порядок видачі банківської ліцензії»;

- «Філія/відділення та представництво банку - у чому різниця»;

- «Як банку правильно оформити відносини з колектором».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини