Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ще одна спроба підвищити акцизи (ДОПОВНЕНО)

8 листопада 2018, 14:36
210
0
Реклама

5 листопада уряд зареєстрував законопроект №9260, який пропонує підвищення ряду акцизів, екологічних податків і ренти з урахуванням індексів споживчих цін і виробників промислової продукції. Нагадаємо, що попередній законопроект №9085 з цього питання Верховна Рада відхилила. Однак подібна індексація передбачена Податковим кодексом.

Тепер пропонується збільшити з 01.07.2019 ставки акцизу на тютюнові вироби на 9%. Ставку екологічного податку за викиди парникових газів мають намір підвищити з 0,41 грн /тонну до 10 грн /тонну і передбачити її поетапне підвищення до 30 грн /тонну до 2023 року. Рентну плату за спеціальне використання лісових ресурсів хочуть збільшити на 50%, за користування надрами для видобутку нафти і конденсату - на 2 процентних пункту, залізної руди - на 0,8 пункту.

Істотні зміни запропоновані в системі адміністрування акцизного податку на спирт і паливо (повсюдні витратоміри, роздільний облік по місцях зберігання та ін.). Ставку акцизу на спирт для «непитних» цілей запропоновано обнулити. Спокусу нецільового використання «пільгового» спирту сподіваються подолати більш вигадливою системою контролю.

Також пропонується ввести ліцензування діяльності суб'єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю паливом.

Крім того, з 01.07.2019 неоподатковувана ПДВ вартість посилок для фізосіб може скласти 100 євро, до цього моменту, з 01.01.2019 вона може бути 150 євро.

ДОПОВНЕННЯ. 8 листопада депутати прийняли цей законопроект в першому читанні. Остаточно він повинен бути прийнятий до прийняття закону про держбюджет-2019.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини