Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується створити електронні аукціони біопалива

7 листопада 2018, 08:08
206
0
Реклама

Мінрегіон виступив з ініціативою створення електронної платформи торгівлі твердим біопаливом, що передбачає внесення змін до Закону «Про альтернативні види палива» з метою забезпечення функціонування такої системи електронної торгівлі.

Передбачається, що державні та комунальні підприємства (з часткою статутного капіталу понад 50%), що здійснюють виробництво твердого біопалива, реалізовуватимуть 100% виробленої продукції у системі електронної торгівлі твердим біопаливом вже у 2023 році (20% - одразу після прийняття законопроекту).

Бюджетні установи, та інші суб'єкти господарювання, яким встановлено «зелений» тариф або тарифи відповідно до чч. 4 та 5 ст. 20 Закону «Про теплопостачання» поступово перейдуть на закупівлю твердого біопалива виключно на згаданій платформі.

Необхідність запровадження окремого ресурсу пояснюється тим, що діюча на сьогодні система ProZorro при закупівлі твердого біопалива має низку недоліків, серед яких відсутність гарантій постачання та стандартів на тверде біопаливо, незначна конкуренція серед постачальників, слабкий вплив на зміну цін.

Також пропонується запровадити адміністративну відповідальність за недотримання законодавства у сфері здійснення електронної торгівлі твердим біопаливом, для чого необхідно буде внести відповідні зміни до Кодексу про адміністративні порушення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини