Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємства, що становлять суспільний інтерес, отримають єдиний формат фінансової звітності

7 листопада 2018, 11:53
586
0
Реклама

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку з 2019 року запустить для підприємств, що становлять суспільний інтерес, подання фінансової звітності до НКЦПФР, Нацбанк, Мінфін, Нацкомфінпослуг в єдиному електронному форматі XBRL, який є загальновизнаним у системі МСФЗ.

Як ми писали раніше, меморандум про взаєморозуміння щодо закупівлі та впровадження системи підписали НКЦПФР, проект USAID «Трансформація фінансового сектора в Україні» та Програма підтримки з пріоритетних напрямів українського фінансового сектора EU-FINSTAR.

Процес побудови цієї системи вже розпочато. Ірландська компанія Vizor Software виграла тендер на закупівлю системи фінансової звітності. Між нею та компанією DAI Global, яка реалізує проект USAID, укладено договір, в рамках якого буде отримано необхідний пакет послуг - від розробки рішення до тестування, введення системи в експлуатацію, навчання персоналу та технічного обслуговування.

Закон «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» вимагає від певних підприємств складати і подавати фінансову звітність органам державної влади за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі. До таких підприємств належать, зокрема, емітенти, цінні папери яких допущені до біржових торгів або щодо цінних паперів яких здійснено публічну пропозицію, банки, страховики, недержавні пенсійні фонди, інші фінансові установи.

***

Нагадаємо, що актуальну інформацію про події та документи у сфері МСФЗ, коментарі експертів, навчальні матеріали, інтерв'ю знакових персон і спеціалістів-практиків ви можете знайти у «Віснику МСФЗ» від ЛІГА:ЗАКОН. «Вісник МСФЗ» - перше в Україні систематизоване джерело інформації про застосування міжнародних стандартів фінансової звітності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини