Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Фермерський мільярд» хочуть ділити по-новому

7 листопада 2018, 15:04
233
0
Реклама

Український державний фонд підтримки фермерських господарств має намір створити державний аграрний реєстр, який дозволить надавати державну допомогу фермерам-одноосібникам в рамках програм держпідтримки АПК.

За словами керівника фонду Юрія Апалькова, на сьогоднішній день ця категорія фермерів не може скористатися програмою держпідтримки, оскільки більшість з них не зареєстровані як підприємці. Цю проблему повинні вирішити створення реєстру та внесення відповідних поправок в законопроект, який готує Мінагрополітики.

Як ми писали раніше, Мінагрополітики ініціює надання допомоги новоствореним малим фермерським господарствам, виходячи з розміру земельної ділянки та кількості зайнятих працівників. Фонд підтримки фермерів до кінця року очікує на понад 2 тис. заявок за цією програмою.

Нагадаємо, що постановою КМУ від 24.10.2018 № 911 істотно розширено список банків, по кредитах яких фермери мають право отримати державну компенсацію за відсотками: до чотирьох державних додали низку комерційних банків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини