Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Встановлено нові правила експлуатації авто з іноземною реєстрацією

9 листопада 2018, 12:01
387
0
Реклама

8 листопада депутати прийняли Закон про внесення змін до Митного кодексу та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України (законопроект №8488).

Передбачено, що митне оформлення транспортних засобів може здійснюватися у будь-якому органі доходів і зборів. Також встановлено обов'язкове письмове декларування у випадку ввезення більше одного ТЗ. Ввезені більш як на 30 днів авто підлягають держреєстрації.

Комерційне ввезення ТЗ резидентами при виконанні трудових договорів із підприємствами-нерезидентами дозволяється на строк до 10 діб за умови письмового декларування.

Встановлено строки для транзиту автомобілів особистого користування.

Контроль мають намір забезпечити за допомогою автоматизованого обміну інформацією між органами доходів та зборів, прикордонною службою та поліцією.

Також підвищено діючі штрафи і скасовано норму, яка дозволяла порушувати митні правила протягом року і бути притягненим до відповідальності лише один раз.

Крім того, забороняється передавати тимчасово ввезений або поміщений в режим транзиту ТЗ у користування особі, яка не ввозила, не поміщувала його у цей режим. За таке порушення встановлено штраф в розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини